dinsdag 7 december 2010

Workshops

Vandaag werden we op school verwacht om kwart voor negen. Gedurende de dag konden we 3 workshops volgen.

Zingen en bewegen

De eerst sessie ging over zingen en bewegen zoals de titel doet vermoeden. Bij deze workshop hebben we verschillende liedjes herhaald en bij deze liedjes kregen we verschillende opdrachten. We hebben moeten nadenken over hoe we de ruimte konden benutten. Naarmate de sessie vorderde, moesten we steeds in andere, moeilijkere posities (al liggend, als bewegend, ondersteboven, ...) zingen. Hierdoor merkten we dat zingen niet altijd zo eenvoudig is als het lijkt. Door deze opdracht werd de link naar de opera duidelijk gelegd. De acteurs moeten soms in moeilijke posities zingen.

Stijldansen

Deze sessie was enorm leuk om te doen! We kwamen in de zaal en moesten de dansvloer vrijmaken. Mevrouw Vergaert en haar partner kwamen op de dansvloer en dansten voor ons een Engelse wals. Dit was mooi om te zien! De sfeer was onmiddellijk gezet. Na de voorstelling van mevrouw Vergaert en haar partner was het aan ons. Als eerste werd ons natuurlijk de basispas aangeleerd. Deze bestaat uit het maken van een vierkant. Na de basispas kwamen de andere passen aan de beurt: forward, turnover, revers, wisk en de cross hesitation. Nadat alle passen waren aangeleerd en ingeoefend, konden we de volledige choreografie oefenen:

2x basisdanspas
2x forward
2x reverse
1x whisk
1x cross hesitation
2x basispas
1x turnover

Het was een leuke, leerrijke sessie met een tof eindresultaat.
http://www.youtube.com/watch?v=-U9t_s5y3vw

Stem ontdekken en stemgebruik

Deze sessie ging voornamelijk rond de stem. We hebben in deze sessie gewerkt rond de emoties in de stem. Dit was een leuke oefening. Deze oefening was ook wel confronterend. Na de oefening rond emoties in de stem, zijn we zelf overgegaan tot actie. We kropen in de huid van een operazanger. Dit was niet eenvoudig. Het is moeilijk om zo hoog te zingen, ook zingen in het Italiaans is niet simpel. Het eindresultaat was wel mooi.

Va', pensiero, sull'ali dorate.
Va', ti posa sui clivi, sui coll,
ove olezzano tepide e molli
l'aure dolci del suolo natal!
Del Giordano le rive saluta,
di Sionne le torri atterrate.
O mia Patria, sì bella e perduta!
O membranza sì cara e fatal!

Deze sessie was leuk om te doen. We hebben hier echt geleerd dat je met je stem veel kan doen. Deze sessie heeft me ook dingen bijgeleerd die ik zeker kan meenemen naar mijn klaspraktijk.

Deze dag was een fijne muzodag waar we veel nieuwe ideeën hebben opgedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten