woensdag 8 december 2010

Semiramide

Om 13.30 uur werden we verwacht aan de Vlaamse opera in Antwerpen, in galakledij om de opera Semiramide bij te wonen. We zaten op het tweede balkon en hadden een goed zicht.

Semiramide is een opera geschreven door Rossini.
De opera gaat over Semiramide, de koningin van Babylon. Ze zit in de knoop met haar geweten sinds de dag dat ze haar man, koning Nino, vermoorde en haar zoon Ninia verloor. Assur, die al jarenlang de koningstroon wil, was het brein achter de moord op koning Nino. Semiramide beloofde hem toen met hem te trouwen, hierdoor zou hij koning worden. Semiramide wimpelt Assur als 15 jaar af. Haar liefde voor Asarce is zo groot dat ze met hem wil trouwen en hem de koning van Babylon wil maken. Dit plan wordt echter gedwarsboomd door de schim van haar vermoorde man, koning Nino. Doorheen de opera komen er allerlei intriges aan het ligt. Op het einde van de opera, wordt Semiramide gestraft voor de moord op haar man. 

Het was een zware opera en zeker niet makkelijk om te volgen. Dit kwam doordat ik de taal niet verstond en de ondertitels soms wegbleven, het een ingewikkeld verhaal is en omdat het de eerste keer was dat ik naar een opera ging. Opera is iets wat je moet appreciƫren.
Neem een kijkje achter de schermen van Semiramide:


Ik vond het een unieke ervaring om een opera bij te wonen. Dit is iets dat je niet alle dagen doet en om dit eens mee te maken, was een leuke ervaring.

Wil je meer weten over Semiramide?
Neem dan een kijkje op volgende sites:
http://www.vlaamseopera.be/Productions/Production.aspx?pageid=17&genre=&ProductionId=912
http://www.klassiekecdendvd.nl/register/lijst/docs/rossini_2.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten