maandag 6 december 2010

Bezoek aan Vlaamse opera

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan de Vlaamse opera in Antwerpen. Dit was een unieke en verrassende ervaring! Het gebouw is vanbuiten uit niet echt heel opvallend maar vanbinnen is het gebouw gewoonweg prachtig! De rode trappen, de vele spiegels, de gouden versieringen, ... . Het gebouw was adembenemend!

We mochten een kijkje nemen in de zaal. Het verschil tussen de verschillende klassen vroeger is nog duidelijk zichtbaar. De rijke klasse had luxe en het nodige comfort voor een avondje in de opera. Het gewone volk moest naar de hogere balkons. De balkons zijn zo gebouwd dat de rijke klasse, het gewone volk niet moest zien. De rijke konden zich tijdens de pauze gaan opwarmen in de foyer (de zaal is nog niet zo heel lang verwarmd). De mensen die op het tweede balkon zaten, konden via het venster de rijke gadeslaan tijdens de pauze.Het gewone volk moest op de hogere balkons gaan, hoe hoger het balkon, hoe minder comfort en luxe, hoe smaller de trappen, ... .
De prachtige inkomhal van de opera

De trap naar het eerste balkon.
Het eerste balkon. (trap)
Het eerste balkon. (zaal)
Ingang tweede en derde balkon, ingang amfitheater.
Foto genomen vanaf het amfitheater.
Het decor.
De zaal.
Na de rondleiding kregen we nog een korte inleiding op de opera die we woensdag gaan zien. Semiramide is een opera geschreven door Rossini. 










Ik kijk uit naar woensdag, met de hele klas in galakledij naar de opera.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten