maandag 6 december 2010

Onweerstaanbaar

Vrijdag 3 december 2010 ben ik 's avonds gaan kijken naar "Oneerstaanbaar". De voorstelling vond plaats in Roxy te Temse. De voorstelling werd opgevoerd door twee acteurs: Bart Van Avermaet en Marijke Hofkens.

 De voorstelling was een tragikomedie en zat heel goed in elkaar. Hij is advocaat, zij is journaliste. Voor haar werk moet ze samenwerken met de man die ze al sinds haar jeugd verafschuwd. Hij is een echte Donjuan, een vrouwenversierder. Hij verdedigd een mexicaan die zijn vrouw heeft gewurgd, verdronken en opgegeten. Om zijn verdediging te kunnen baseren op de onweerstaanbare drang, gaat hij zijn vriendin onderwerpen aan een test. De man die ze zo verafschuwde sinds haar jeugd, blijkt nu voor haar onweerstaanbaar te zijn. Haar vriend gaat hier dieper op in. Hij stelt haar steeds de vraag waarom ze de schrijver onweerstaanbaar vindt en waarom ze niet is ingegaan op het verzoek om met z’n tweetjes iets te gaan eten. Na hevige discussies geeft ze toe dat ze weet dat ze niet zal kunnen weerstaan aan de schrijver en dat ze daarom niet met hem wil afspreken. Haar vriend drijft haar op het einde van de avond tot het uiterste en dwingt haar met de schrijver uit eten te gaan. Ze heeft er genoeg van, kleed zich om en laat hem achter. Hij belt haar de hele nacht en wordt kwaad dat ze is weggegaan. Als ze ’s morgens thuiskomt krijgen ze weer ruzie, ze neemt haar koffers want ze gaat mee met de schrijver naar Ierland.
Na 10 maanden komt ze terug naar Belgiƫ om te vertellen dat ze gaan trouwen. Ondertussen is de Mexicaan ontsnapt uit de psychiatrische instelling. Samen zitten ze op het appartement waar ze vier jaar samen hebben gewoond. Na de tien maanden blijkt dat hij onweerstaanbaar is voor haar!

De voorstelling zat goed in elkaar. De acteurs hebben het stuk schitterend gespeeld en je werd er helemaal in meegenomen. De voorstelling bevatte zowel humor als drama. De voorstelling handelde over liefde en de onweerstaanbare drang dat je soms kan voelen door de liefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten