maandag 6 december 2010

Elastic


Op zondag 7 november 2010 ben ik in de namiddag gaan kijken naar "Elastic". Elasic werd gespeeld in de Stadsschouwburg te Sint-Niklaas. Ik heb van deze voorstelling genoten. Het was een voorstelling voor kinderen, maar voor volwassenen was deze voorstelling ook geschikt. We dachten dat het publiek voornamelijk uit kinderen zou bestaan, maar in het publiek zaten overwegend volwassenen.

De voorstelling begon met een man die het podium opkwam al trekkend aan een elastiek. Toen de man aan de overkant van het podium was, sprong de elastiek en vloog de man samen met de elastiek over het podium. Dit zorgde voor de nodige hilariteit bij het publiek. De hele voorstelling was opgebouwd uit verschillende circusacts. Tijdens de voorstelling werd er steeds overgegaan naar een ander deel van de show door de elastiek terug uit de coulisse te halen. Telkens gebeurde er iets grappig met deze elastiek. De voorstelling bevatte veel verschillende elementen: drama, mimiek, muziek, beweging, dans, interactie met het publiek, humor, hilariteit, ... Kortom het is een echte aanrader voor jong en oud!


Doorheen de voorstelling is er niet veel gesproken. De acteur maakte alles duidelijk met heel weinig woorden, gebaren en muziek. Wanneer de acteur toch iets zei was dit in het Frans, Italiaans of Engels. Hij deed dit zo goed dat alle kinderen ook begrepen wat hij zei. De voorstelling heeft ongeveer 75 minuten geduurd. De acteur heeft deze 75 minuten heel goed opgevuld! Ik heb geen moment gedacht: "Is het hier ver gedaan?". Je wordt echt de hele show meegenomen en je gaat er volledig in op. De acteur verdient een dikke pluim! Wat hij in zijn eentje heeft verwezenlijkt, zie ik niet veel mensen doen.

Ik kan over deze voorstelling enkel maar lovende woorden spreken. Ik raad iedereen aan om ernaar te gaan kijken.
Je kan ook al eens een kijkje nemen op de website: http://www.elasticshow.be/
Of je kan onderstaand filmpje al eens bekijken.
http://www.elasticshow.be/www/video/video01.php

Geen opmerkingen:

Een reactie posten